Airconditioning

Duurzaam verkoelen en verwarmen

Airconditioning wordt in een razendsnel tempo steeds populairder als een verstandige keuze voor het koelen en verwarmen van ruimtes.

Het is niet verrassend dat dit systeem steeds populairder wordt voor zowel huishoudens als complete kantoorpanden. Naast het bieden van ideale koeling en verwarming, groeit airconditioning ook uit tot een serieus alternatief voor de traditionele verwarmingsmethoden. Bovendien is een airconditioning energiebesparend én ontzettend duurzaam. Bent u klaar voor de volgende duurzame stap met airconditioning?

Waarom een airconditioning nemen?

Geniet het hele jaar door van een comfortabele manier van koelen en verwarmen;
Bedien uw systeem eenvoudig via een app op uw telefoon of via de afstandsbediening;
Combineer uw systeem desgewenst met een warmtepomp voor het realiseren van een interessante besparing op uw energiekosten;
De hedendaagse airco systemen zijn vrijwel geruisloos;
Professionele installatie door gecertificeerde monteurs;
Plan adviesgesprek in

Maatwerk op locatie

Voor elke situatie bieden wij een passend advies. Onze specialisten komen graag bij u langs om een volledig beeld van de situatie te krijgen, omdat elke ruimte baat heeft bij een specifiek type airconditioning. Of u nu kiest voor een split unit, een multi-split, een wandmodel of cassettemodel, wij hebben een geschikt systeem beschikbaar voor elke ruimte. Elk type airconditioning heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen, waardoor het cruciaal is om het juiste model te kiezen op basis van de specifieke behoeften van de ruimte waarin het zal worden geïnstalleerd. Uw comfort staat bij ons voorop!

Maak hier uw afspraak!

Split unit en multi-split unit

Een split unit airconditioner bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt geïnstalleerd in de te koelen ruimte, terwijl de buitenunit zich buiten bevindt. Dit type airco is ideaal voor het koelen van individuele kamers. 

Een multi-split airconditioner daarentegen heeft één buitenunit die is verbonden met meerdere binnenunits. Hiermee kunt u meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar koelen of verwarmen. Een uitstekende keuze voor huizen of kantoren met meerdere kamers die niet allemaal tegelijkertijd dezelfde temperatuur hoeven te hebben.

Wandmodel en cassettemodel

Zoals de naam al doet vermoeden wordt een wandmodel airconditioner aan de wand of hoog op de muur gemonteerd. Deze compacte airco is ideaal voor het koelen van kleine tot middelgrote ruimtes en is populair vanwege zijn eenvoudige bediening. Een cassettemodel airconditioner wordt in het plafond ingebouwd en verspreidt de gekoelde lucht gelijkmatig in vier richtingen. Het is vooral geschikt voor bedrijfspanden of grote ruimtes met een systeemplafond. Het cassettemodel heeft een discrete uitstraling en creëert een aangename sfeer.

Het onderhoud van een airconditioning

Het goed onderhouden van uw airco zorgt voor een langere levensduur van uw aankoop. Naast de regelmatige schoonmaakbeurten is het aan te raden om jaarlijks een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Onze gecertificeerde specialisten kunnen eventuele problemen vroegtijdig spotten en het systeem afstellen voor optimaal gebruik. Bovendien zorgen schone filters voor een betere luchtkwaliteit en verminderen ze de belasting van het systeem.

Lees meer over het onderhoud van uw airco

Efficiënt en kostenbesparend

Met de aanschaf van een airco profiteert u van een koele aangename temperatuur in de zomer en een verwarmd huis in de winter. Kortom, altijd de gewenste temperatuur in huis, het hele jaar door! Maar er is meer: reduceer uw energiekosten met de aanschaf van een airconditioning. 

De energiezuinigheid van een airconditioning hangt van verschillende factoren af zoals:

  • Het type airco; 
  • Het energielabel; 
  • De grootte van de ruimte;
  • Het gebruikspatroon;
  • De isolatie van de ruimte.

Verlaag uw energiekosten door uw airconditioning verstandig te gebruiken. Voorkom onnodige kosten door de airco alleen in te schakelen wanneer het nodig is. Bovendien zuivert een airconditioning de binnenlucht. Ideaal wanneer u last heeft van allergieën of astmatische klachten. Vraag onze specialisten welk type airconditioning het voordeligst is voor uw situatie!

Gebruikt u uw airco niet alleen voor het verkoelen van uw ruimte, maar ook voor het verwarmen ervan? Dan weet u zeker dat u minder verbruikt dan een CV-ketel. Een airco is zuiniger en stoot ook nog eens minder CO2 uit. Een win-win situatie!

Installatie en onderhoud onder één dak

Bij Jansen van de Grift wordt u van A tot Z ontzorgd. Wij adviseren u graag over het type airconditioning dat het beste past bij uw situatie. Of dit nou een zakelijke of particuliere oplossing is, Jansen van de Grift Klimaattechniek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren, installeren en natuurlijk het onderhoud van vrijwel elk merk airconditioning. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak!

Maak hier uw afspraak!
Wij helpen u graag

Veelgevraagd advies

Staat uw vraag er niet tussen? Check onze complete veelgestelde vragen pagina, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer veelgestelde vragen

Staat de airco in de koelstand? Als u op de knop mode drukt ziet u bovenin het scherm het icoontje veranderen. Het sneeuwvlok icoon is de stand waarop de airco moet staan om te koelen. Indien u de airco in de koelstand heeft staan en dit werkt nog niet kunt u zelf nog het filter controleren. Indien deze niet op regelmatige basis schoon gemaakt wordt dan kan het zijn dat deze verstopt zit. Als het filter volledig verstopt zit koelt de installatie (nagenoeg) niet.

U heeft 2 of meerdere binnenunits op 1 buitenunit. Alle airco’s dienen in dezelfde mode te staan. Dit wil zeggen dat alle airco’s of in de verwarmingsstand of in de koelstand aan moeten staan. De foutcode ontstaat omdat er 1 of meerdere airco’s staan te koelen en 1 of meerdere airco’s staan op verwarmen.

Het kan gebeuren dat de afstandsbediening het doet, maar de airco reageert niet. Vaak zijn de batterijen dan bijna op. Vervang deze dan en controleer of dit werkt.

Dit is de ontdooicyclus. Als u wilt verwarmen wordt er buiten gekoeld. Dit is het proces wat nodig is om binnen warme lucht te maken. Bij lage buitentemperaturen vriest de installatie buiten in. De installatie gaat dit zelf ontdooien en dit geeft de bediening aan. Het duurt dan ook iets langer voordat u warme lucht ervaart.

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in