Onderhoud warmtepomp

Hoewel het algemeen bekend is dat warmtepompen weinig onderhoud vergen, is periodiek onderhoud voor optimaal rendement en een langere levensduur van cruciaal belang. Het biedt niet alleen gemoedsrust door het voorkomen van onverwachte storingen, maar minimaliseert ook het risico om zonder verkoeling, verwarming of warm water te zitten. Lees hieronder wat er nodig is voor optimaal onderhoud van uw warmtepomp en ontdek de voordelen van onze onderhoudscontracten.

Regelmatige schoonmaak

Een goede start voor het onderhoud van uw warmtepomp is het regelmatig schoonmaken van de buitenkant van het systeem. Verwijder bladeren, takjes en ander vuil dat zich rondom de buitenunit heeft opgehoopt. Een schone buitenunit kan de luchtstroom verbeteren en de prestaties optimaliseren.

Professioneel onderhoud

Naast de eigen inspanningen is het aan te raden om jaarlijks professioneel onderhoud uit te voeren. Onze monteurs zullen dan diepgaande inspecties uitvoeren, de elektrische componenten en de koelvloeistof controleren en het systeem afstellen. Hierdoor bent u verzekerd van een goed presterende warmtepomp en worden potentiële problemen vroegtijdig opgespoord en opgelost, voordat ze uitgroeien tot grotere en dure storingen.

De voordelen van periodiek onderhoud zijn groot, het uitvoeren van onderhoud zorgt namelijk voor een langere levensduur, het voorkomt storingen, zorgt voor meer veiligheid, energiezuinigheid en u behaalt een hoger rendement.

Reviews

Klanten vertellen

Jansen van de Grift heeft perfect werk geleverd bij het installeren van 2 airco’s!! Ik had speciale eisen over de plek waar de binnen en buiten units moesten komen en wilde geen leidingen in het zicht. Jansen van de Grift heeft het exact zo uitgevoerd. De airco’s (LG) doen het perfect zowel koelen als verwarmen. Overtreft alle verwachtingen. Daarnaast waren de monteurs zeer beleefd en werken netjes.

Erik Wabbijn Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Toppers! Wouter, Arjen en Gijs hebben bij ons 2 airco’s geïnstalleerd. Dat ging snel en effectief en in goed overleg op een lastige plek! Bedankt en zeer aan te raden dus! Mirjam & John

John van der Putten

Uitstekend bedrijf. Al enkele jaren ervaring mee. Gaan nooit naar een ander.

Anthony Schouten

Onderhoudscontract

Bij Jansen van de Grift bieden wij onderhoudscontracten aan voor uw warmtepomp. Met deze contracten zorgen wij ervoor dat uw warmtepomp regelmatig wordt onderhouden door ervaren professionals. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze onderhoudscontracten en hoe wij u kunnen helpen uw warmtepomp in topconditie te houden.

Neem vrijblijvend contact op
Wij helpen u graag!

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Check onze complete veelgestelde vragen pagina, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer veelgestelde vragen

Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd, schoongemaakt en getest. Eventuele problemen worden hierdoor vroegtijdig opgemerkt en verholpen.

Een onderhoudscontract voor uw warmtepomp biedt verschillende voordelen. U krijgt voorrang bij het plannen van onderhoudsbeurten, waardoor uw systeem regelmatig wordt gecontroleerd en eventuele problemen vroegtijdig worden ontdekt. Dit helpt storingen te voorkomen en verlengt de levensduur van uw installatie aanzienlijk.

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in