Split unit airco

Voor ondernemers en particulieren

Regel de temperatuur in huis of op kantoor met een simpele druk op de knop! Een split unit brengt u verkoeling op hete dagen en verwarming in de winter. Daarnaast zorgt een airconditioning ervoor dat de lucht in de ruimte gezuiverd wordt. Tijd voor een aangename temperatuur in uw woning of bedrijfspand? Maak nu een afspraak, wij verzorgen de rest!

Wat is een split unit airco?

Een single split unit airco bestaat standaard uit een binnenunit en een buitenunit. Dit type airconditioning is niet alleen efficiënt in gebruik, het is vaak een stuk stiller dan een mobiele airco. De buitenunit bevat een compressor, wat geluid maakt. Deze compressor wordt buiten geplaatst, waardoor je geen last hebt van lawaai Ideaal! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

De binnenunit wordt binnenshuis geïnstalleerd en blaast de gekoelde lucht de ruimte in. Deze unit heeft een verdamper die de warmte uit de lucht in de kamer haalt met behulp van een koudemiddel. Hierdoor wordt de lucht in de gewenste ruimte gekoeld.

Deze unit kan op verschillende manieren worden opgehangen. Met het neutrale design en de verschillende uitvoeringen van de airconditioning vinden we altijd een manier die bij uw woning of kantoorruimte past. Denk aan een plafond- of wandmodel van verschillende A-merken als: LG, Mitsubishi electric, Panasonic en Fujitsu. Stuk voor stuk topkwaliteit!

Deze unit staat of hangt buiten het gebouw of huis. In dit deel van de airco zitten de compressor en de condensor. De compressor zorgt ervoor dat het koudemiddel circuleert en de condensor geeft de opgenomen warmte van binnenshuis af aan de buitenlucht.

Meer ruimtes verkoelen? Kies voor een multi split airco

De split unit kan in enkelvoud worden gebruikt, waarbij één binnenunit wordt gekoppeld aan één buitenunit, of als een multi-split systeem, waarbij meerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit. Hiermee kunnen meerdere ruimtes afzonderlijk worden gekoeld of verwarmd. Ideaal in een bedrijfspand waar u de temperatuur in meerdere kantoorruimtes wilt afstemmen op de voorkeuren van uw personeel.

Meer weten over een multi split airconditioning? Lees hier.

Airco

Montage en onderhoud

Onze ervaren adviseurs komen op locatie om advies te geven over welke airconditioning het beste aansluit op uw voorkeur en wensen. Afhankelijk van de gewenste capaciteit adviseren we een split unit of een multi split variant en ontvangt u een offerte. Vervolgens plannen we een afspraak in om de gekozen airconditioning te plaatsen. Onze deskundige medewerkers beschikken over jarenlange ervaring in de installatie van airconditioning en warmtepompen.

Om de levensduur van uw aankoop te vergroten raden wij u aan regelmatig onderhoud aan uw airconditioning te laten uitvoeren. Bij ons sluit u eenvoudig een onderhoudscontract af, waarbij onze monteurs periodiek onderhoud uitvoeren aan uw airco. Hiermee voorkomt u eventuele problemen en krijgt u voorrang bij een mogelijke storing.   

Reviews

Klanten vertellen

Uitstekend bedrijf. Al enkele jaren ervaring mee. Gaan nooit naar een ander.

Anthony Schouten

Jansen van de Grift heeft perfect werk geleverd bij het installeren van 2 airco’s!! Ik had speciale eisen over de plek waar de binnen en buiten units moesten komen en wilde geen leidingen in het zicht. Jansen van de Grift heeft het exact zo uitgevoerd. De airco’s (LG) doen het perfect zowel koelen als verwarmen. Overtreft alle verwachtingen. Daarnaast waren de monteurs zeer beleefd en werken netjes.

Erik Wabbijn Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Toppers! Wouter, Arjen en Gijs hebben bij ons 2 airco’s geïnstalleerd. Dat ging snel en effectief en in goed overleg op een lastige plek! Bedankt en zeer aan te raden dus! Mirjam & John

John van der Putten
Ook voor ondernemers

Zakelijk

Bent u op zoek naar klimaatbeheersing voor in uw bedrijfspand, winkel en andere ruimtes? Aarzel niet en vraag ons naar de mogelijkheden. Elk gebouw is anders, daarom bieden wij altijd maatwerk oplossingen aan. Meer weten over zakelijk verkoelen en verwarmen? Klik hier of neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer over zakelijk verkoelen

Jansen van de Grift is uw partner te allen tijde!

Voor passend advies en een maatwerk installatie bent u bij Jansen van de Grift aan het juiste adres. Om uw verwarmingskosten te besparen is een airconditioning of warmtepomp altijd een goed idee. Neem contact met ons op, we helpen u graag!

Wij helpen u graag!

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Check onze complete veelgestelde vragen pagina, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer vragen? Neem gerust contact op!

Ja, een single split airco kan zowel koelen als verwarmen, waardoor hij ideaal is voor gebruik gedurende het hele jaar.

Ja, we kunnen de buitenunit voor u omkasten. Dit zorgt ervoor dat de unit er mooier uitziet zonder dat het de werking ervan belemmerd. Bekijk hiernaast een voorbeeldproject om te zien hoe dat eruit kan zien. Met deze oplossing zorgt u ervoor dat de buitenunit niet opvalt en past bij de uitstraling van uw huis.

Bekijk dit project met Evolar omkasting!

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in