Onderhoud airconditioning

Het effectief onderhouden van uw airconditioningsysteem is van belang om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal blijft presteren en een langdurige levensduur heeft. Het juiste onderhoud kan niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook de luchtkwaliteit en het algehele comfort van uw leefruimte bevorderen. Bovendien kan regelmatig airco onderhoud vervelende klachten zoals verkoudheid en geïrriteerde luchtwegen helpen voorkomen door de verwijdering van schimmels en bacteriën die kunnen ontstaan.

Laat u volledig ontzorgen en sluit gemakkelijk een onderhoudscontract af. Het enige wat u hoeft te doen is een onderhoudsafspraak in te plannen en wij doen de rest. We hebben onderhoudscontracten voor zowel particuliere als zakelijke installaties

Onderhoud airco

Zelfstandig onderhoud

U kan zelf bijdragen aan het onderhouden van uw airconditioner door de luchtroosters en filters regelmatig schoon te maken. Wanneer u de airco schoonmaakt, gebruik dan eerst een vochtige en vervolgens een droge doek, maar vermijd het gebruik van water. Zuig de stoffilters regelmatig uit en doe dit van buitenaf.

Een airco die continu maximaal moet koelen, is sneller aan onderhoud toe. Het stabiel houden van een temperatuur kost minder energie dan het abrupt verlagen van de temperatuur, zet de airco daarom aan voordat het écht nodig is.

Professioneel onderhoud

Naast uw eigen onderhoud is het aan te raden om jaarlijks professioneel onderhoud te laten uitvoeren door onze onderhoudsmonteurs. Deze experts kunnen diepgaande inspecties uitvoeren, eventuele problemen identificeren en het systeem grondig reinigen en afstellen.

Onderhoudscontract

Bij Jansen van de Grift Klimaattechniek werken we met onderhoudscontracten waarmee uw installatie gegarandeerd periodiek onderhoud krijgt en waarbij u voorrang heeft bij storingen en/of service gerelateerde werkzaamheden. Kleine reparaties die onder het onderhoudscontract vallen worden ook direct uitgevoerd, waardoor we bepaalde storingen of grotere reparaties voor kunnen zijn. Met deze contracten nemen wij de verantwoordelijkheid voor het periodieke onderhoud en zorgen wij ervoor dat uw systeem in topconditie blijft.

Kortom, het afsluiten van een onderhoudscontract geeft u meer zekerheid, bespaart u mogelijke kosten op de lange termijn en neemt uw zorgen uit handen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud op uw airconditioning? Neem contact op met Jansen van de Grift Klimaattechniek. Wij informeren u graag verder! Dit geldt natuurlijk ook als uw installatie niet door ons geplaatst is.

Wij helpen u graag

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw airco of een ander probleem? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie

Bij normaal particulier gebruik, denk dan aan koelen met de airco op de hete dagen en bijverwarmen op de echt koude dagen, adviseren wij om minimaal 1 keer per 2 jaar onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerde koeltechnische monteur. Tijdens het onderhoud wordt de gehele installatie nagekeken op werking en gereinigd. De installatie wordt weer als nieuw opgeleverd.

Het koudemiddel wat in de installatie zit, zit in een gesloten circuit. Dit wil zeggen dat als de installatie is opgeleverd het gas opgesloten zit. Er verdampt niks. Bijvullen is alleen nodig indien er een lek in de installatie zit. Mocht er een lek in de installatie zitten dan is altijd de wens om deze te dichten om vervolgens weer de installatie met de juiste vulling koudemiddel af te vullen.

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in