Warmtepomp

Al onze soorten warmtepompen

Elk huis of bedrijfspand is anders. Dit zorgt ervoor dat er niet één type warmtepomp is die overal gebruikt kan worden. Bij Jansen van de Grift bieden we alle type warmtepompsystemen aan. Zo is de ideale installatie altijd voor u beschikbaar. Ontdek alle soorten warmtepompen.

Waarom een warmtepomp een goed idee is

Een grote besparing op uw gasrekening.
Goed voor het milieu, aangezien er minder CO2 wordt uitgestoten.
Veel subsidieregelingen beschikbaar waardoor de aanschaf goedkoper wordt.
Professionele installatie door onze gecertificeerde monteurs.
Installatie en onderhoud onder één dak bij Jansen van de Grift.
Meer over subsidie

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een koelkast. Een koelkast verzamelt de lucht in de koelkast, haalt de warmte eruit en geeft die warmte af aan de lucht buiten de koelkast. Een warmtepomp verzamelt ook warmte uit verschillende bronnen, brengt deze op een bruikbare temperatuur en geeft die comfortabele warmte juist weer af in uw huis. Zo verwarmt een warmtepomp op een duurzame manier uw woning.

Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp zorgt op de meeste dagen dat uw woonruimte op temperatuur blijft. Naast een hybride warmtepomp zal u dan ook een cv-ketel in huis nodig hebben. Wanneer het erg koud is, zal de cv-ketel bijspringen om uw huis op temperatuur te houden. Het grootste aandeel zal altijd door de warmtepomp gedaan worden. Zo kan u tot 60 procent minder aardgas gebruiken bij de verwarming van uw woning. Voor warm water in de keuken en de badkamer wordt de cv-ketel nog wel gebruikt. Lees hier alles over hybride warmtepompen.

Elektrische warmtepompen

Deze warmtepompen worden ook wel all-electric warmtepompen genoemd. Deze warmtepompen zorgen voor het warme water in huis en voor de verwarming van elke ruimte. Wanneer u ook elektrisch kookt, gebruikt u dus geen aardgas meer in uw woning. Volledig elektrische warmtepompen zijn geschikt voor goed tot redelijk geïsoleerde huizen.
Lees hier meer over volledig elektrische warmtepompen.

Lucht-water warmtepomp

In principe is de werking van een lucht-water warmtepomp hetzelfde als een koelkast, maar dan juist omgekeerd. Deze warmtepompen bestaan uit een binnen- en buitenunit. De lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze warmte af aan de cv-installatie. Lees hier alles over lucht-water warmtepompen.

Lucht-lucht warmtepompen

Een lucht-lucht warmtepomp is hetzelfde als een airco. Deze kan u gebruiken om uw woonruimte te verwarmen. Zo haalt het apparaat de warmte uit de buitenlucht, perst deze lucht samen en geeft de warmte af aan de binnenlucht. Lees hier alles over lucht-lucht warmtepompen.

Zakelijke warmtepompen

Wilt u graag uw bedrijf verduurzamen? Dan is het installeren van warmtepompen voor de verwarming van uw pand een goede optie. Samen kunnen we de beste oplossing voor uw klimaatvraag vinden. Neem hiervoor contact met ons op, of lees hier meer over zakelijke warmtepompen.

Meer over zakelijk verwarmen

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in