Airco laten plaatsen en onderhouden in Utrecht

Zoekt u een betrouwbare partner voor het installeren en onderhouden van uw airconditioning in Utrecht? Bij Jansen van de Grift bent u aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van airconditioningsystemen en warmtepompen in diverse omgevingen, waaronder kantoren, winkels, woningen en andere bedrijfspanden. Voor elk project bieden wij deskundig advies op maat. Vanuit het hart van Nederland verzorgen wij installaties en onderhoudsdiensten door het hele land, ook in Utrecht! Ons assortiment bestaat uit alleen de beste merken, zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op uw specifieke behoeften.

Buitenunit

Verschillende airco’s

Split unit

Een single split unit airco bestaat doorgaans uit een binnenunit en een buitenunit. Dit type airconditioning is niet alleen efficiënt in gebruik, maar is vaak ook veel stiller dan een mobiele airco. Het geluid wordt veroorzaakt door de compressor, die zich in de buitenunit bevindt. Omdat de buitenunit buiten wordt geplaatst, ervaart u geen geluidshinder.

Multi split

In tegenstelling tot een single split unit, waarbij één binnenunit aan één buitenunit is gekoppeld, kan bij een multi split airco de buitenunit worden aangesloten op meerdere binnenunits. Bovendien kunnen alle binnenunits afzonderlijk worden bediend, wat zorgt voor flexibiliteit en ruimtebesparing.

Cassettemodel

Een cassette airco is een type airconditioning dat in het plafond wordt ingebouwd. Een opvallend kenmerk van dit systeem is het uitblaasrooster aan de onderkant van de unit. Dit rooster is verstelbaar en kan de lucht gelijkmatig in alle gewenste richtingen verspreiden, wat resulteert in een uniforme temperatuur in de ruimte. In tegenstelling tot wandmodellen, die vaak de lucht in één specifieke richting blazen, heeft het cassettemodel de mogelijkheid om de lucht gelijkmatig in alle richtingen te verspreiden. Dit zorgt voor een consistente koeling of verwarming van de ruimte, zonder dat er hinderlijke koude of warme plekken ontstaan.

Wandmodel

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een wandmodel airconditioning aan de wand gemonteerd. Het is speciaal ontworpen om een kamer, een ruime kantooromgeving, winkel of huis te koelen of te verwarmen. Vaak wordt de airco hoog aan de wand geplaatst, waardoor de enkele unit minder opvalt. Bij al onze wand airco’s wordt standaard een afstandsbediening meegeleverd, zodat u eenvoudig vanaf een afstand de gewenste temperatuur kunt instellen.

De voordelen van airconditioning in Utrecht

Een airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens warme zomerdagen, maar heeft ook andere voordelen. Het regelt de luchtvochtigheid, waardoor een te vochtige of te droge omgeving wordt voorkomen. Bovendien zuivert het de lucht, wat resulteert in een schoner en gezonder binnenklimaat.

Een goed onderhouden airco kan ook efficiënt verwarmen tijdens koude wintermaanden. Dit zorgt ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van comfortabele temperaturen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoge energiekosten.

Maak hier uw afspraak!
Reviews

Klanten vertellen

Toppers! Wouter, Arjen en Gijs hebben bij ons 2 airco’s geïnstalleerd. Dat ging snel en effectief en in goed overleg op een lastige plek! Bedankt en zeer aan te raden dus! Mirjam & John

John van der Putten

Jansen van de Grift heeft perfect werk geleverd bij het installeren van 2 airco’s!! Ik had speciale eisen over de plek waar de binnen en buiten units moesten komen en wilde geen leidingen in het zicht. Jansen van de Grift heeft het exact zo uitgevoerd. De airco’s (LG) doen het perfect zowel koelen als verwarmen. Overtreft alle verwachtingen. Daarnaast waren de monteurs zeer beleefd en werken netjes.

Erik Wabbijn

Uitstekend bedrijf. Al enkele jaren ervaring mee. Gaan nooit naar een ander.

Anthony Schouten

Maatwerk airconditioning in Utrecht

Of het nu gaat om kantoorruimtes, bedrijfspanden, winkels, restaurants of uw eigen woning, wij bieden maatwerk klimaatoplossingen in Utrecht. Ons team van deskundigen staat klaar om niet alleen airconditioning te installeren, maar ook om een efficiënt verwarmings- en koelsysteem te leveren, volledig afgestemd op uw specifieke behoeften.

Zakelijk verwarmen

Sluit een onderhoudscontract af voor optimale prestatie

Het regelmatig onderhouden van uw airconditioningsysteem is essentieel om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren en een lange levensduur heeft. Door het juiste onderhoud kan niet alleen de energie-efficiëntie worden verbeterd, maar ook de luchtkwaliteit en het algehele comfort in uw werk- en leefruimte in Utrecht worden bevorderd. Bij ons kunt u eenvoudig een onderhoudscontract afsluiten, waarbij wij regelmatig onderhoud uitvoeren. Onze experts voeren inspecties uit, sporen eventuele problemen vroegtijdig op, en reinigen en kalibreren het systeem grondig. Op deze manier kunt u met een gerust hart vertrouwen op de werking van uw airconditioning; ideaal!

Elk project is uniek, maar vereist maatwerk. Daar weten we wel raad mee.

Jansen van de Grift: uw partner in het installeren van airconditioning in Utrecht

Ervaren monteurs met persoonlijke projectbegeleiding
Duurzaam en 100% garantie
Service en onderhoud – hier heeft u geen omkijken meer naar!
Vraag een offerte aan!

De beste installatie en onderhoud door Jansen van de Grift

Met meer dan 27 jaar aan ervaring, een diepgaande toewijding aan airconditioning en een sterk duurzaam perspectief, zijn wij de perfecte keuze voor het beheren van de temperatuur in uw woning of bedrijfspand in Utrecht. Van het initiële advies tot de offerte, en van de professionele installatie tot het nauwgezette onderhoud, wij regelen alles van A tot Z voor u. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in