Veelgestelde vragen

Wij maken u wegwijs

Frisse feiten

Alles wat u wil weten over airco's en warmtepompen.

Duurzaam verkoelen en verwarmen

Staat de airco in de koelstand? Als u op de knop mode drukt ziet u bovenin het scherm het icoontje veranderen. Het sneeuwvlok icoon is de stand waarop de airco moet staan om te koelen. Indien u de airco in de koelstand heeft staan en dit werkt nog niet kunt u zelf nog het filter controleren. Indien deze niet op regelmatige basis schoon gemaakt wordt dan kan het zijn dat deze verstopt zit. Als het filter volledig verstopt zit koelt de installatie (nagenoeg) niet.

Staat de airco op de verwarmstand? Als u op de knop mode drukt ziet u bovenin het scherm het icoontje veranderen. Het sneeuwvlok icoon is de stand waarop de airco moet staan om te koelen. Indien u de airco in de koelstand heeft staan en dit werkt nog niet kunt u zelf nog het filter controleren. Indien deze niet op regelmatige basis schoon gemaakt wordt dan kan het zijn dat deze verstopt zit. Als het filter volledig verstopt zit koelt de installatie (nagenoeg) niet.

U heeft 2 of meerdere binnenunits op 1 buitenunit. Alle airco’s dienen in de zelfde mode te staan. Dit wil zeggen dat alle airco’s of in de verwarmingsstand of in de koelstand aan moeten staan. De foutcode ontstaat omdat er 1 of meerdere airco’s staan te koelen en 1 of meerdere airco’s staan op verwarmen.

Mogelijk dat het filter van de airco verstopt zit. Deze zit bij een wandmodel aan de boven zijde. Deze dient regelmatig schoon gemaakt te worden. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan om uw airco na te zien. Tijdens het onderhoud maken wij ook uw filters schoon en lopen wij uw gehele installatie na op de werking. Toch adviseren wij om ook dan nog regelmatig de filters te controleren.

Bij normaal particulier gebruik, denk dan aan koelen met de airco op de hete dagen en bijverwarmen op de echt koude dagen, adviseren wij om minimaal 1 keer per 2 jaar onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerde koeltechnische monteur. Tijdens het onderhoud wordt de gehele installatie nagekeken op werking en gereinigd. De installatie wordt weer als nieuw opgeleverd.

Het koudemiddel wat in de installatie zit, zit in een gesloten circuit. Dit wil zeggen dat als de installatie is opgeleverd het gas opgesloten zit. Er verdampt niks. Bijvullen is alleen nodig indien er een lek in de installatie zit. Mocht er een lek in de installatie zitten dan is altijd de wens om deze te dichten om vervolgens weer de installatie met de juiste vulling koudemiddel af te vullen.

Als een airco in de koelstand staat dan maakt deze condenswater aan. Dit is een natuurlijk proces en kunnen wij ook niet weg nemen. Dit water moet afgevoerd worden. De voorkeur heeft altijd om dit met een slangetje naar buiten te doen doormiddel van de zwaartekracht. Maar sommige situaties laten het niet toe om dit doormiddel van de zwaartekracht te laten gebeuren en is hier de hulp nodig van een pompje. Het gebrom wat u hoort is het pompje wat draait om het water weg te pompen.

Het kan gebeuren dat de afstandsbediening het doet, maar de airco reageert niet. Vaak zijn de batterijen dan bijna op. Vervang deze dan en controleer of dit werkt.

Controleer of de airco wel ingesteld staat op de verwarmstand. Dit is bovenin het scherm de stand met het zonnetje.

Controleer of de airco wel ingesteld staat op de koelstand. Dit is bovenin het scherm de stand met het sneeuwvlokje.

Dit is de ontdooi cyclus. Als u wilt verwarmen wordt er buiten gekoeld. Dit is het proces wat nodig is 

om binnen warme lucht te maken. Bij lage buiten temperaturen vriest de installatie buiten in. De installatie gaat dit zelf ontdooien en dit geeft de bediening aan. Het duurt dan ook iets langer voordat u warme lucht binnen ervaart.

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in