Warmtepomp laten plaatsen en onderhouden in Veenendaal

Welkom bij Jansen van de Grift Klimaattechniek! Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het plaatsen en onderhouden van warmtepompen in Veenendaal? Wij staan voor u klaar! Of u nu een nieuwe warmtepomp wilt laten installeren of uw bestaande systeem wilt laten onderhouden, wij bieden u professioneel advies en hoogwaardige service. Neem vandaag nog contact met ons op voor een oplossing die bij u past!

Verschillende warmtepompen

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp, ook bekend als een soort airconditioner, biedt zowel koeling als verwarming zonder het gebruik van aardgas. Het systeem haalt energie uit de buitenlucht en zet dit om in warmte voor verwarming. De opgewarmde lucht wordt vervolgens via plafond- en/of wandunits de ruimte ingeblazen. Daarnaast kan de warmtepomp ook in omgekeerde richting werken: het onttrekt energie uit de binnenruimte en geeft deze af aan de buitenlucht, waardoor de binnenruimte wordt gekoeld. Dit gehele proces verloopt op elektriciteit.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp is een duurzame warmtebron die water verwarmt door warmte uit de lucht te halen, of het nu buitenlucht is of afgevoerde lucht van een ventilatiesysteem. Het belangrijkste verschil met andere warmtepompen is het gebruik van lucht als warmtebron, terwijl bijvoorbeeld een bodemwarmtepomp warmte uit de grond haalt en een water-waterwarmtepomp dit uit het grondwater haalt. Met een lucht-waterwarmtepomp kan water worden opgewarmd voor vloerverwarming of andere lage-temperatuurverwarmingssystemen, en het kan ook tapwater verwarmen. Sommige warmtepompen zijn specifiek ontworpen voor het verwarmen van tapwater, zoals warmtepompboilers. Vaak worden lucht-waterwarmtepompen gecombineerd met een cv-ketel in een hybride warmtepompsysteem. Hierbij ondersteunt de ketel indien nodig, bijvoorbeeld tijdens koude winterdagen wanneer de buitenlucht erg koud is. Daarnaast zorgt de cv-ketel voor warm water voor bad en douche.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een snelle en efficiënte manier om duurzamer te verwarmen. Door je huidige cv-installatie aan te vullen met een warmtepomp, kun je tot wel 70% besparen op je gasverbruik, zonder dat hier grote verbouwingen voor nodig zijn. Hoewel je deels afhankelijk blijft van aardgas, profiteer je toch van aanzienlijke energiebesparingen. Met de stijgende gasprijzen en veranderingen in de salderingsregeling wordt een hybride warmtepomp steeds aantrekkelijker als alternatief voor zonnepanelen of als aanvulling hierop.

De voordelen van een warmtepomp

  • Bespaart energie: Vermindert het elektriciteitsverbruik door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen zoals lucht, water of grond.
  • Duurzaam: Verlaagt de CO2-uitstoot en minimaliseert schadelijke emissies, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke leefomgeving.
  • Kostenbesparend op lange termijn: Lagere energiekosten op de lange termijn compenseren de initiële investering.
  • Flexibel: Kan zowel verwarmen als koelen, waardoor het het hele jaar door comfort biedt, aangepast aan de wisselende weersomstandigheden in Veenendaal.
  • Comfortabel: Zorgt voor een gelijkmatige en constante temperatuur, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!
Reviews

Klanten vertellen

Uitstekend bedrijf. Al enkele jaren ervaring mee. Gaan nooit naar een ander.

Anthony Schouten

Jansen van de Grift heeft perfect werk geleverd bij het installeren van 2 airco’s!! Ik had speciale eisen over de plek waar de binnen en buiten units moesten komen en wilde geen leidingen in het zicht. Jansen van de Grift heeft het exact zo uitgevoerd. De airco’s (LG) doen het perfect zowel koelen als verwarmen. Overtreft alle verwachtingen. Daarnaast waren de monteurs zeer beleefd en werken netjes.

Erik Wabbijn Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Toppers! Wouter, Arjen en Gijs hebben bij ons 2 airco’s geïnstalleerd. Dat ging snel en effectief en in goed overleg op een lastige plek! Bedankt en zeer aan te raden dus! Mirjam en John

John van der Putten

Warmtepompen voor huizen en bedrijven in Veenendaal

Bij Jansen van de Grift staan we klaar om op maat gemaakte warmtepompsystemen te leveren voor zowel huizen als bedrijven in Veenendaal. Als specialist in uitdagende projecten begrijpen we de unieke behoeften van elk pand en kunnen we een plan opstellen dat perfect past bij uw situatie. Of het nu gaat om het verwarmen van een woning of het zakelijk verwarmen van een commercieel pand, wij bieden professioneel advies en hoogwaardige oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met uw verwarmingsbehoeften in Veenendaal.

Verleng de levensduur van je warmtepomp door regelmatig onderhoud

Houd uw warmtepomp in topconditie en verleng de levensduur ervan met regelmatig onderhoud! Bij Jansen van de Grift bieden we onderhoudscontracten aan die ervoor zorgen dat uw warmtepomp altijd optimaal blijft functioneren. Onze ervaren technici staan klaar om periodiek onderhoud uit te voeren, waardoor mogelijke problemen tijdig worden opgespoord en verholpen. Met onze servicecontracten geniet u van gemoedsrust, maximale efficiëntie en een langdurige werking van uw warmtepomp.

Vragen? Neem gerust contact op!

Dé expert in het installeren van warmtepompen in Veenendaal

Leer hoe Jansen van de Grift Klimaattechniek u kan ondersteunen bij het installeren en onderhouden van warmtepompen in Veenendaal. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat uw warmtepompsysteem altijd optimaal presteert, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een comfortabele en milieuvriendelijke binnenomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en hoogwaardige service!

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in