Warmtepomp laten plaatsen en onderhouden in Utrecht

Het hele jaar door geniet u van een optimaal binnenklimaat in uw huis of bedrijfspand in Utrecht dankzij onze hoogwaardige warmtepompinstallaties en onderhoudsdiensten. Ontdek waarom het kiezen voor een warmtepomp een slimme keuze is voor energiezuinige verwarming en koeling, en hoe ons deskundige team u kan bijstaan om een comfortabele en duurzame woon- en werkomgeving te realiseren.

Verschillende soorten warmtepompen

Bekijk onze reeks warmtepompen, geschikt voor verschillende omstandigheden. Laat ons u adviseren bij het selecteren van de ideale warmtepomp die perfect aansluit bij uw woning of pand in Utrecht.

Lucht-lucht warmtepomp

Met een lucht-lucht warmtepomp kunt u uw woning of kantoorruimte op een milieuvriendelijke wijze verwarmen én koelen. U maakt namelijk geen gebruik van fossiele brandstoffen; enkel een elektriciteitsaansluiting is nodig. Bovendien zijn de investeringskosten relatief laag in vergelijking met andere typen warmtepompen. Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn:

  • Buitenunit: deze component van een lucht-lucht warmtepomp trekt buitenlucht aan en verwarmt deze. De unit kan op de grond, aan een muur of op een plat dak worden geplaatst.
  • Binnenunit: dit onderdeel van de lucht-lucht warmtepomp verspreidt de warme of koude lucht in de woning of kantoorruimte. U kunt kiezen uit een wand-, vloer- of plafondmodel. Bovendien kunt u meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit.

Als u nog geen verwarming hebt of momenteel elektrisch verwarmt, dan is een lucht-lucht warmtepomp zeker het overwegen waard. Dit type warmtepomp is een goed alternatief voor elektrische verwarming, omdat deze vaak hoge elektriciteitskosten met zich meebrengt. Lucht-lucht warmtepompen zijn vooral geschikt voor ruimtes met een gematigde verwarmingsbehoefte.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Het bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit zuigt buitenlucht aan met een ventilator. Deze lucht passeert een warmtewisselaar (de verdamper) gevuld met koelmiddel. De warmte van buiten zorgt ervoor dat het koelmiddel verdampt. Een compressor drukt de damp samen, waardoor energie vrijkomt. Deze energie wordt als warmte via een tweede warmtewisselaar in de binnenunit afgegeven aan het water van de verwarmingsinstallatie. Op warme dagen kan het proces worden omgekeerd. Zo biedt een lucht-water warmtepomp een duurzame optie voor het verwarmen of koelen van uw huis en het verkrijgen van warm water in Utrecht.

Hybride warmtepomp

Verwarm uw huis duurzaam met een hybride warmtepomp. Deze werkt samen met uw cv-ketel en gebruikt stroom in plaats van gas, waardoor u tot 60% minder aardgas verbruikt. De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en is dus energiezuinig. Hij zorgt voor het grootste deel van de warmte in huis, terwijl de cv-ketel bijspringt op koude dagen. Ook zorgt de cv-ketel voor warm water in de badkamer en keuken. Een hybride warmtepomp kan aangesloten worden op uw bestaande cv-ketel of tegelijkertijd met een nieuwe ketel geïnstalleerd worden. Voor heel goed geïsoleerde huizen is een volledig elektrische warmtepomp een alternatief, daarmee kunt u helemaal van aardgas af.

De voordelen van een warmtepomp

  • Ervaar het hele jaar door aangename verwarming en verkoeling: Met een warmtepomp kunt u in Utrecht altijd genieten van een comfortabele temperatuur, ongeacht het seizoen.
  • Milieuvriendelijk en kostenbesparend: Door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen zoals buitenlucht of grond, helpt een warmtepomp u om geld te besparen op energiekosten en vermindert u uw ecologische voetafdruk.
  • Verbeterde binnenluchtkwaliteit: Naast het handhaven van een aangename temperatuur, draagt een warmtepomp bij aan een gezondere luchtkwaliteit en regelt het de vochtigheid, wat resulteert in een betere leefomgeving in uw woning in Utrecht.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!
Reviews

Klanten vertellen

Uitstekend bedrijf. Al enkele jaren ervaring mee. Gaan nooit naar een ander.

Anthony Schouten

Jansen van de Grift heeft perfect werk geleverd bij het installeren van 2 airco’s!! Ik had speciale eisen over de plek waar de binnen en buiten units moesten komen en wilde geen leidingen in het zicht. Jansen van de Grift heeft het exact zo uitgevoerd. De airco’s (LG) doen het perfect zowel koelen als verwarmen. Overtreft alle verwachtingen. Daarnaast waren de monteurs zeer beleefd en werken netjes.

Erik Wabbijn Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Toppers! Wouter, Arjen en Gijs hebben bij ons 2 airco’s geïnstalleerd. Dat ging snel en effectief en in goed overleg op een lastige plek! Bedankt en zeer aan te raden dus! Mirjam u0026amp; John

John van der Putten

Klimaatsystemen op maat in Utrecht

Ontdek onze gevarieerde warmtepompoplossingen, geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten in Utrecht. Of het nu gaat om het verwarmen en koelen van uw huis, kantoor, winkel of bedrijfsruimte, wij bieden maatwerkoplossingen die passen bij uw specifieke behoeften en budget. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de perfecte oplossing. Met onze hoogwaardige warmtepompen en professionele installatieservice kunt u genieten van een comfortabel binnenklimaat, geld besparen op energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst!

Blijvende prestaties door het afsluiten van een onderhoudscontract

Door periodiek onderhoud te laten uitvoeren, verlengt u de levensduur van uw warmtepompsysteem en verbetert u de prestaties ervan. Onze onderhoudsdiensten in Utrecht bieden u gemoedsrust en verzekeren u dat uw warmtepomp optimaal blijft functioneren. Dit zorgt ervoor dat u kunt blijven genieten van een comfortabele binnentemperatuur, zonder u zorgen te hoeven maken over storingen of inefficiënties.

Vragen? Neem gerust contact op!

Dé expert op het gebied van warmtepomp installatie in Utrecht

Bij Jansen van de Grift zijn we er voor de installatie en het onderhoud van uw warmtepomp in Utrecht! Onze ervaren monteurs zijn specialisten in warmtepompinstallaties en bieden betrouwbare service en onderhoud. Of u nu advies nodig heeft, installatie wilt plannen of gewoon wat vragen heeft, we zijn hier voor u. Van installatie tot onderhoud, wij staan voor u klaar in Utrecht en omstreken!

Kies voor comfort en duurzaamheid met een warmtepompinstallatie van Jansen van de Grift. Neem nu contact op voor meer informatie en een afspraak op maat. We streven ernaar om uw verwachtingen te overtreffen en uw woon- en werkomgeving het hele jaar door comfortabel te maken!

Kunnen we u helpen met uw duurzaamheidsvraagstuk?

Plan adviesgesprek in