Kan ik slapen met de airco aan?

Benieuwd of u de airco de hele nacht aan kan laten staan? Lees het hieronder!

Dennis
Eigenaar
Buitenunit
december 2023

Heeft u het liefst 7 dagen in de week uw airco aan om in de zomer uw huis te verkoelen en in de winter te verwarmen, zelfs ‘s nachts? Dat kan! Lekker slapen is super belangrijk en er zijn allerlei dingen die invloed hebben, zoals de temperatuur in uw slaapkamer. Maar wat is het verhaal met een airco gebruiken terwijl je slaapt? Veelgehoorde klachten zoals té koude lucht die zorgt voor een stijve nek en keelpijn, temperatuurschommelingen en het karakteristieke gezoem kunnen tegenwoordig allemaal vermeden worden met de moderne airco´s. Lees in dit blog over waarom je soms juist wel je airco ‘s nachts aan kan laten staan voor betere slaap condities en dus een betere gezondheid!

Uw slaapkamer op de ideale temperatuur, het hele jaar door

Met een airco kunt u niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Hierdoor kunt u het hele jaar door uw slaapkamer op de ideale temperatuur brengen. Bovendien kunt u, omdat u de ramen en deuren niet hoeft te openen, ook ongestoord genieten zonder last te hebben van muggen. Een win-win situatie! Het is ook mogelijk om de airco voor het slapengaan aan te zetten, zodat de ruimte al koel is. Als u ervoor kiest om de airco de hele nacht aan te laten, is het verstandig om de koele lucht niet direct op uw lichaam te richten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Mobiele versus vaste airco in de slaapkamer

Veel mensen gebruiken een mobiele airco om hun slaapkamer enkele graden af te koelen. Hoewel mobiele airco’s wel effectief zijn, maken ze over het algemeen meer geluid dan vaste airco’s, wat de nachtrust kan verstoren. Een ander nadeel is de afvoerslang die warme lucht afvoert, waardoor er toch nog warme lucht in de slaapkamer kan komen.

Een split unit airco voor een geruisloze nacht

Een betere optie is de single split unit airco, bestaande uit een binnen- en buitenunit. Deze airconditioning is niet alleen efficiënt in gebruik, maar ook aanzienlijk stiller dan mobiele airco’s. Omdat de compressor in de buitenunit is geplaatst, blijft de slaapkamer vrij van storende geluiden en kunt u rustig slapen met de airco aan.

Onderhoud voor een goede luchtkwaliteit

Het juiste onderhoud van uw airconditioning is van groot belang. Het kan niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook de luchtkwaliteit en het algehele comfort bevorderen. Bij Jansen van de Grift Klimaattechniek bieden wij onderhoudscontracten aan, waarmee uw installatie periodiek onderhoud krijgt en u voorrang heeft bij storingen en service gerelateerde werkzaamheden. U hoeft alleen een onderhoudsafspraak in te plannen, en wij doen de rest. Daarnaast kunt u zelf bijdragen aan het onderhouden van uw airconditioner door regelmatig de luchtroosters en filters schoon te maken.

Buitenunit

Onze tips in het kort

Een airco in de slaapkamer kan geen kwaad, mits je deze op de juiste manier gebruikt. Hier zijn onze tips nog een keer opgesomd om op een slimme manier met de airco om te gaan:

  • Richt de koude lucht van de airco niet direct op je lichaam
  • Stel de airco in de winter niet te warm in. Om in slaap te vallen, moet onze lichaamstemperatuur namelijk dalen.
  • Voer regelmatig onderhoud uit aan de airco om mogelijke problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.
  • Kies voor een stille airco van Jansen van de Grift om een rustige slaapomgeving te behouden
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een airco van Jansen van de Grift

Kortom, met de juiste airconditioning en regelmatig onderhoud kunt u comfortabel slapen en genieten van een ongestoorde nachtrust, het hele jaar door. Dus, u kunt lekker gaan slapen met de airco aan! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze klimaattechnische oplossingen en onderhoudsdiensten. Bij Jansen van de Grift Klimaattechniek zorgen we ervoor dat uw slaapomgeving de optimale temperatuur heeft, zodat u kunt genieten van uw welverdiende rust.

Meer nieuws

Andere berichten